Könyvelési szolgáltatás

A könyvelési szolgáltatás nem csak adatrögzítés, tanult tudás, ismeret, tapasztalat. A Lelkes Könyvelőirodánál együtt lélegzés az adott Vállalkozással akit könyvelünk.

Lelkes Könyvelőiroda - Könyvelési szolgáltatás

Lelkesedés a könyvelésért – Miért fontos ez? 

Mert ha nincs a szakmai tudás, a sok éves tapasztalat mellett igazi elszánt lelkesedés a könyveléssel, szakmával szemben, akkor az csak adatrögzítés.

A ‘lelkes munkavégzés’ teremtő, kreatív és ösztönző mind az Ügyfélnek mind a könyvelőnek. Segít megtalálni a legmegfelelőbb megoldásokat a könyvelés során. Az ügyfél adja az információt, az elképzeléseit, az álmát és a könyvelőiroda csapata adja a lelkes munkát, szakmai tudást és támogatást, így az ügyfél igazán a vállalkozására / céljára tud fókuszálni.

Lelkes Könyvelőiroda - Könyvelési szolgáltatások háttérkép

§

2000 évi C. törvény a számvitelről bevezető rész:
A piacgazdaság működéséhez nélkülözhetetlen, hogy a piac szereplői számára hozzáférhetően, döntéseik megalapozása érdekében mind a vállalkozók, mind a nem nyereségorientált szervezetek, valamint az egyéb gazdálkodást folytató szervezetek vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről és azok alakulásáról objektív információk álljanak rendelkezésre.

Mit is jelent a számvitel hétköznapi nyelven?

A könyvelési szolgáltatás során a könyvelő feladata, hogy minden gazdasági eseményről szóló bizonylatot – amely az adott cég nevére szól – felkönyvelje. Ilyenkor a számviteli bizonylatok (számla, készpénz-forgalmat kísérő bizonylat, bankkivonat, egyéb számviteli bizonylat) adattartalmát meghatározott szabályok szerint rögzíti egy könyvelői program segítségével. Ezen rögzítéshez nélkülözhetetlen szakmai tudásra van szükség mind a hazai, mind a nemzetközi ügyeket is érintő törvények, rendeletek ismeretében, beleértve a szakmai gyakorlat tapasztalatáról ahol a könyvelő már a hosszú évek alatt megtanult, megszerzett tudását is felhasználja a könyvelés során.

Ha a könyvelő vagy könyvelőiroda nem ismeri a vállalkozást, az ügyvezető terveit, céljait, nem lát, vagy nem akar belelátni az adott gazdálkodó mindennapjaiba akkor előfordulhat, hogy nem a legoptimálisabb, a céget támogató szabályokat fogja alkalmazni.

Ezért is kiemelten fontos a Lelkes Könyvelőiroda számára a folyamatos kapcsolattartás az ügyfél idejére, igényeire szabva. Ezáltal mélyebben megismerjük a vállalkozás életét, működését, az ügyvezető terveit, céljait, és ezek alapján a legmegfelelőbb megoldásokat tudjuk javasolni.

Lelkes könyvelési szolgáltatás

Jöjjön el, próbálja ki, legyen Ön is az Ügyfelünk!

Könnyű és biztonságos könyvelőváltás

Amint egy ügyfél eldöntötte, hogy partnerkapcsolatra lép velünk onnantól mi intézzük a könyvelőváltás teljes folyamatát, legyen szó a szakmai egyeztetésekről, vagy a könyvelési anyagok átszállításáról a Lelkes Könyvelőirodába.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és visszahívjuk!

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Könyvelési szolgáltatás

 • Egyszeres és kettős könyvvezetés
 • Éves beszámoló, adóbevallások, visszamenőleges könyvelés elkészítése
 • Elektronikus bevallás
 • Kimenő és bejövő számlák könyvelése
 • Bank, pénztár bizonylatok könyvelése
 • EU-s adószám esetén összesítő nyilatkozatok elkészítése
 • Helyi adó bevallása
 • Analitikus nyilvántartások vezetése
 • Számviteli politika és egyéb szabályzatok elkészítése
 • Értesítés a befizetendő adók összegéről
 • Év végi zárás, éves bevallások, mérleg elkészítése
 • Bizonylatok átvétele havonta (igény esetén a vállalkozás telephelyén, akár futárszolgálattal is)
 • Adóhatósággal és önkormányzatokkal történő kapcsolattartás, ügyintézés
 • Statisztikai jelentések elkészítése


A Lelkes Könyvelőiroda Budapest a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének a tagja.