Könyvelési szolgáltatás

Könyvelőirodánk továbbra is teljes kapacitással működik, ahogy eddig is nagy hangsúlyt fordítunk az online adminisztrációban rejlő lehetőségekre.

Részletek a teljes online szolgáltatási folyamatról itt

Lelkes Könyvelőiroda - Könyvelési szolgáltatás

Lelkesedés a könyvelésért – Miért fontos ez? 

Mert ha nincs a szakmai tudás, a sok éves tapasztalat mellett igazi elszánt lelkesedés a könyveléssel, szakmával szemben, akkor az csak adatrögzítés.

A ‘lelkes munkavégzés’ teremtő, kreatív és ösztönző mind az Ügyfélnek mind a könyvelőnek. Segít megtalálni a legmegfelelőbb megoldásokat a könyvelés során. Az ügyfél adja az információt, az elképzeléseit, az álmát és a könyvelőiroda csapata adja a lelkes munkát, szakmai tudást és támogatást, így az ügyfél igazán a vállalkozására / céljára tud fókuszálni.

Lelkes Könyvelőiroda - Könyvelési szolgáltatások háttérkép

§

2000 évi C. törvény a számvitelről bevezető rész:
A piacgazdaság működéséhez nélkülözhetetlen, hogy a piac szereplői számára hozzáférhetően, döntéseik megalapozása érdekében mind a vállalkozók, mind a nem nyereségorientált szervezetek, valamint az egyéb gazdálkodást folytató szervezetek vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről és azok alakulásáról objektív információk álljanak rendelkezésre.

Mit is jelent a számvitel hétköznapi nyelven?

A könyvelési szolgáltatás során a könyvelő feladata, hogy minden gazdasági eseményről szóló bizonylatot – amely az adott cég nevére szól – felkönyvelje. Ilyenkor a számviteli bizonylatok (számla, készpénz-forgalmat kísérő bizonylat, bankkivonat, egyéb számviteli bizonylat) adattartalmát meghatározott szabályok szerint rögzíti egy könyvelői program segítségével. Ezen rögzítéshez nélkülözhetetlen szakmai tudásra van szükség mind a hazai, mind a nemzetközi ügyeket is érintő törvények, rendeletek ismeretében, beleértve a szakmai gyakorlat tapasztalatáról ahol a könyvelő már a hosszú évek alatt megtanult, megszerzett tudását is felhasználja a könyvelés során.

Ha a könyvelő vagy könyvelőiroda nem ismeri a vállalkozást, az ügyvezető terveit, céljait, nem lát, vagy nem akar belelátni az adott gazdálkodó mindennapjaiba akkor előfordulhat, hogy nem a legoptimálisabb, a céget támogató szabályokat fogja alkalmazni.

Ezért is kiemelten fontos a Lelkes Könyvelőiroda számára a folyamatos kapcsolattartás az ügyfél idejére, igényeire szabva. Ezáltal mélyebben megismerjük a vállalkozás életét, működését, az ügyvezető terveit, céljait, és ezek alapján a legmegfelelőbb megoldásokat tudjuk javasolni.

Lelkes könyvelési szolgáltatás

Jöjjön el, próbálja ki, legyen Ön is az Ügyfelünk!

Teljes online szolgáltatási folyamat

Üzletkötés

A multinacionális szemléletmód nemcsak az operatív munkavégzés és kapcsolattartás, illetve az online kapcsolatfelvétel során jelenik meg, hanem a e két lépcső közötti folyamatban. A szolgáltatás bizalmi jellegéből adódóan támogatjuk, hogy a bennünket megkereső érdeklődők egy találkozó keretében személyes benyomásokat szerezzenek irodánkról, munkatársainkról, mégis – mivel rugalmasan alkalmazkodunk az ügyféligényekhez – a személyes találkozásra tudunk biztosítani online felületet is, amely során egy videokonferencia keretében is részletesen átbeszéljük a szolgáltatási igényeket. A teljes szerződéskötési folyamat le tud bonyolódni elektronikus kapcsolattartás keretében.

Könyvelési anyagok

Szolgáltatási csomagunk tartalmazza – igény esetén – a könyvelési dokumentumok ügyfelektől való begyűjtését, de az egyre inkább digitalizálódó üzleti környezet, az informatikai rendszerek fejlődése lehetővé teszik egyre inkább a dokumentumok elektronikus formában történő eljuttatását a Könyvelőiroda részére. Ez nem csak e-mail formában történhet, hanem akár az ügyfelek számlázó programjának összekapcsolásával a könyvelő programmal, vagy akár közös felhő alapú szerver használatával. Ezzel azonnal és folyamatosan és biztonságosan megoldható a dokumentumok eljuttatása a Lelkes Könyvelőirodába feldolgozásra, anélkül hogy ez többlet időt venne igénybe az ügyfeleink részéről.

Szolgáltatás

A folyamatos fejlesztés és innováció ezen a területünkön érzékelhető a legmarkánsabban. Az egyre inkább digitalizálódó üzleti környezet (pl. elektronikus számlázás), a szolgáltatást támogató programok (pl. könyvelési program) folyamatos fejlődése, és a jogszabályi előírások változása (pl. elektronikus bevallások, adatkezelés) lehetőséget teremtenek arra, hogy akár a teljes szolgáltatási folyamat – anyagbegyűjtéstől a bevallások benyújtásáig, a napi kapcsolattartás – elektronikus formában történjenek. Mindezzel felgyorsítva a folyamatokat és csökkentve az ügyfelekre rótt feladatokat.

Könnyű és biztonságos könyvelőváltás

Amint egy ügyfél eldöntötte, hogy partnerkapcsolatra lép velünk onnantól mi intézzük a könyvelőváltás teljes folyamatát, legyen szó a szakmai egyeztetésekről, vagy a könyvelési anyagok átszállításáról a Lelkes Könyvelőirodába.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és visszahívjuk!

 • Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.

Könyvelési szolgáltatás

 • Egyszeres és kettős könyvvezetés
 • Éves beszámoló, adóbevallások, visszamenőleges könyvelés elkészítése
 • Elektronikus bevallás
 • Kimenő és bejövő számlák könyvelése
 • Bank, pénztár bizonylatok könyvelése
 • EU-s adószám esetén összesítő nyilatkozatok elkészítése
 • Helyi adó bevallása
 • Analitikus nyilvántartások vezetése
 • Számviteli politika és egyéb szabályzatok elkészítése
 • Értesítés a befizetendő adók összegéről
 • Év végi zárás, éves bevallások, mérleg elkészítése
 • Bizonylatok átvétele havonta (igény esetén a vállalkozás telephelyén, akár futárszolgálattal is)
 • Adóhatósággal és önkormányzatokkal történő kapcsolattartás, ügyintézés
 • Statisztikai jelentések elkészítése


A Lelkes Könyvelőiroda Budapest a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének a tagja.